Fördelarna med massage i Stockholm

Du som har övervägt att få massage i Stockholm har kanske undrat över vilka fördelar massagen egentligen har? För vi får ofta höra via mediebruset att massagebehandlingar gör att vi sover bättre och att dessa hjälper motionärer och elitidrottare att på ett bättre sätt återhämta sig. Men vilka är egentligen de främsta fördelarna med att låta sig masseras? Det ska vi ta reda på i denna lilla artikel!

En massage i Stockholm kan förbättra ditt humör

Vår hälsa påverkas i mångt och mycket av den fina balansen mellan vår kropp, vårt sinne och får själ. Därför har vårt humör en stor inverkan på vår övergripande hälsa och vårt välbefinnande. Genom att få massage i Stockholm kan du hjälpa kroppen att sänka nivåerna av stresshormoner och istället öka nivåerna av serotonin, ett ämne som får kroppen att må bra och som gör dig lyckligare. Med ökade serotoninnivåer kan du bland annat motverka symtom av ångest och depression.

Genom att försätta dig själv i ett mer mentalt gynnsamt läge kan du enklare vifta bort negativa tankar och undgå att fatta dåliga beslut. Upplevelsen av din massage i Stockholm är alltså åstadkomma en så mycket större effekt än att du bara skämmer bort dig själv – massagen förbättrar även din hälsa i stort.

Massagen motverkar stillasittandets effekter

Människokroppen är av naturen inte utvecklad för att sitta stilla på ett kontor under längre stunder. När du sitter i din kontorsstol under åtta timmar per dag drabbas din kropp på ett negativt sätt av stillasittandet. Detta gäller på såväl kort som längre sikt. Genom att sitta still alltför länge och ofta kan du drabbas av såväl försämrat blodflöde som dålig hållning och värk. Dessa effekter kan du dock förebygga genom att motverka och omvända stillasittandets stelhet genom en massage i Stockholm.

Massage kan motverka kronisk värk

En vanlig orsak till att privatpersoner söker sig till en massageterapeut för att få massage i Stockholm är värk. Genom att massera mjuka vävnader och stimulera vätskeflödet i det lymfatiska systemet kan dina ömmande muskler, senor och leder slappna av.

Detta är dessutom bara ett fåtal av massagens många fördelar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *