Frågor du bör ställa dig om gymmet ska få golv

Frågor du bör ställa dig om gymmet ska få golv

Heltäckande gymgolv eller enstaka gymmattor? Det finns ett par frågor man bör ta ställning till när gymmet ska få nytt golv.

Behöver mattan vara ”ljudisolerande”?

Om gymmet ligger med lägenheter eller företagslokaler under bör man lägga extra stor vikt vid ljudisolerande funktionen. Det brukar vara svårt att helt få bort ljudet men med ett kraftigt gymgolv och sedan dämpande gymmattor kan man komma relativt långt.

Ska golvet skapa olika träningsområden?

Ibland finns det en fördel i att välja olika färger på det gymgolv som läggs in. Det kan exempelvis vara en färg vid hantlarna och en annan färg vid roddmaskinen. På detta enkla sätt skapas zoner där varje zon har sin funktion eller träningsövning. Därmed slipper man även irritationen som kan uppstå när någon som är på gymmet tycker att någon annan är ”för nära”.

Ska det vara tryck på golvet?

Genom att ha tryck på vissa golvdelar skapas en ännu större tydlighet mot gymgästerna. Det kan vara att man ska röra sig i en viss riktning, ha fötterna på ett speciellt ställe eller text som markerar ut vad som ska utföras på olika ställen på gymmet.

Golv med mattor – eller bara golv?

Gymgolv och gymmattor har något olika funktion och kan därmed användas på olika ställen på gymmet. Detta något beroende på hur hårt slitage som kommer att ske och vilka funktioner som mattan kommer att ha.

Önskas garanti, möjlighet till komplettering och service?

Det går att köpa gymgolv från återförsäljare över hela världen. Men det finns tydliga fördelar i att köpa från en svensk och etablerad återförsäljare. Detta åtminstone om det är större och dyrare gymgolv som ska läggas in. Därmed följer det med svensk garanti och möjlighet till både kompletteringar och service vilket är anledningen till att sportgolv.biz är väldigt populär som leverantör.

Vilka övningar ska utföras?

Vilka övningar som ska utföras avgör behovet av styrka, kvalité och tjocklek. Det finns en rad olika gymgolv som är anpassade utifrån olika funktioner och behov. Är det svårt att avgöra vad som passar bäst kan en diskussion kring funktionerna tas med återförsäljare av dessa golv.

Vad blir snyggt?

Det är inte bara golvets funktion man behöver se över utan även vad som blir snyggt i förhållande till annan inredning. Är det vissa färger som dominerar eller som finns i gymmets loga? Finns det andra färger i lokalen som golvet behöver matcha mot?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *