Barnvagn för cykling och natur

Thule cykelvagnAtt köpa barnvagn för cykling är idag enklare än vad det tidigare varit. Utbudet har växt radikalt under åren som gått och allt fler har ett intresse av cykling. Inne i städerna är det en påtaglig skillnad mot hur det sett ut tidigare. Fördelarna med detta är många och att tillgången cykelvagnar ökat har kanske med detta att göra. Bland de tillverkare som fått stor uppmärksamhet finns Thule som för många kanske främst är bekanta till följd av deras släpkärror. När det gäller cykelvagnar har de utmärkt sig som en av de bästa tillverkarna som finns. Deras innovationer har inneburit att föräldrar som önskar träna kontinuerligt, får en smidigare och enklare vardag!

Att ta bilen till träningslokalen är förvisso någonting snabbt och enkelt, men det är föga inspirerande för de små att sitta bredvid en träningscykel eller trappmaskin. Kan man ta cykel och cykelvagn ut till ett träningsområde i skogen och sedan träna motion tillsammans med barnen är det roligare och bättre på alla sätt. Cykelvagnar som går att göra om till joggingvagnar har varit på mångas läppar under senare tid. Vad dessa vagnar har som andra saknar, är att de är anpassade för att fungera säkert och bra både för löparen och dennes barn. Klassiska barnvagnar är svåra att springa med till följd av hur dess konstruktion ser ut. Man sparkar av misstag i barnvagnens ram och kan inte ta ordentliga steg. För den som sitter i vagnen är det generellt en upplevelse som är skakig. Träningsvagnar är anpassade med bra fjädring och en konstruktion som möjliggör konditionsträning. Thules cykelvagnar har allt i ett och kan enkelt omformas från cykelvagn till joggingvagn.

Större hjul

För att man skall få en så behaglig åktur som möjligt är det viktigt att man inte har små hjul på barnvagnen eller cykelvagnen. Det är även en fråga om säkerhet när man använder vagnen på tuffare vägar. Allt för små hjul kan tendera att fastna i sprickor och gropar. Det finns fördelar med en mindre hjulsort i de fall man kör inne i stan. Är man dock på grusvägar och i naturen, är det bättre att öka storleken. På detta sätt kan man enklare ta sig förbi mindre hinder och risken för oväntade stopp minskar.

De cykelvagnar som finns att köpa nu för tiden har både större hjul och bättre fjädring. Resultatet är en vagn som klarar alla tänkbara terränger utan att äventyra komfort eller säkerhet för den som sitter i vagnen. När man cyklar med barn skall man alltid se till att cykeln såväl som vagnen är underhållen och att den sitter fast ordentligt. Vidare är det alltid viktigt med hjälm. Även om man sitter i cykelvagn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *