Dermaroller – för en yngre hy

Dermaroller – för en yngre hy

Vill du föryngra din hy, reducera hudbristningar eller ha mindre märkbara ärr? Då kanske dermaroller är något för dig.

En Dermaroller är en liten apparat med flera hundra små, små nålar, med olika tjocklek och längd (upp till ca 3 mm). Nålarna kan vara tillverkade av kirurgiskt stål eller titan. Den kan användas för att förbättra huden oavsett om det rör sig om ärr efter acne, hudbristningar eller att du bara vill ge din hud en extra boost.

Du kan såklart göra behandlingen på en salong, där de berättar för dig om hela proceduren och vilka effekter du kan vänta dig. Men om du vill testa själv eller bara vill veta mer om behandling med dermaroller kan du läsa denna text.

Hur fungerar det?

Du rullar dermarollern över huden, i ansiktet eller på kroppen där du vill göra behandlingen, så att huden punkteras av nålarna. Det som händer då är att kroppen fyller ut de små hålen med ny hud, och att det bildas nya kapillärer. 

Fördelar med dermaroller

Metoden orsaker en mycket liten skada på huden jämfört med andra liknande behandlingar. Dessutom kan du använda dermaroller på ställen där du inte kan göra till exempel en laserbehandling. Risken för ärrbildning är mycket liten, vilket annars kan vara en stor risk vid andra hudbehandlingar. Metoden passar extra väl för känslig hud, och huden återhämtar sig relativt snabbt efter att du använt en dermaroller.

Du kan köpa en dermaroller för att göra behandlingen hemma, men om du är osäker på hur du ska göra kan det vara bättre att göra behandlingen på en salong först. Tänk på att du behöver göra några behandlingar med dermaroller för att uppnå det resultat du önskar.

Att tänka på

Om du väljer att göra behandlingen hemma så se till att köpa en dermaroller av bra kvalitet, tänk på att det är din hud det handlar om. Bli inte besviken om du inte ser resultat direkt, det krävs i princip alltid ett flertal behandlingar för att du ska se resultat. Det är dock viktigt att låta huden vila mellan behandlingarna. Hur länge som är nödvändigt beror på från fall till fall, bland annat beroende på hur långa nålarna är, men vi rekommenderar generellt cirka sex veckors vila.

Vi hoppas att du låter din hud få en extra boost med hjälp av en dermaroller och att du blir nöjd med resultatet av din behandling!

Posted in Hud

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *