Så lyckas du med din viktminskning

Fettförbränning som ger resultat

Att gå ner i vikt är oftast svårt. Här får du några tips som kan hjälpa dig med din viktminskning.

Öka förbränningen

Att öka din fysiska aktivitet är en nyckel för att lyckas med viktnedgången och för att sedan hålla den förlorade vikten borta. Förutom att ge en rad olika hälsofördelar kan träningen hjälpa dig att förbränna det kaloriöverskott som du inte kan skära ner på genom att förändra din kost. Tänk också på att dricka mycket vatten. Ofta förväxlas törsten med hunger och du kan öka din förbränning genom att dricka när du är törstig. För att få fart på sin fettförbränning handlar till stor del att ändra sin livsstil en aning, inte allt mot något tråkigare utan mer kontrollerat på vad man faktiskt intar och det finns även en rad bra produkter som ökar det ännu mer.

Regelbundna måltider

Att hoppa över frukosten kommer inte hjälpa dig att gå ner i vikt. Frukosten är en av de viktigaste måltiderna under dagen och om du hoppar över den riskerar du att småäta mer under resten av dagen eftersom du då kommer vara hungrigare. Genom att äta på regelbundna tider under dagen kommer du förbränna kalorier i en snabbare takt. Regelbundna måltider kommer också leda till att ditt behov av att småäta fett- och sockerrika livsmedel minskar.

En mer hälsosam kost

Att skära ner på kaloriintaget är ett sätt att gå ner i vikt. För att åstadkomma en viktnedgång behöver du nämligen stoppa i dig något färre kalorier genom den mat du äter än de kalorier du gör av med. Det kaloriunderskott du behöver för att gå ner i vikt kan lätt göra dig hungrig. Genom att äta fiberrika livsmedel kan du öka mättnadskänslan, vilket ökar dina möjligheter att lyckas med viktminskningen. Exempel på fiberrika livsmedel är frukt och grönsaker, fullkornsbröd, fullkornspasta, havre, brunt ris, ärtor, linser och bönor.

Ett annat knep är att lägga upp maten på en mindre tallrik, vilket kommer hjälpa dig att äta mindre portioner. Du kommer gradvis vänja dig vid att äter mindre portioner men fortfarande känna dig mat. Eftersom det tar 20 minuter för magen att skicka mättnadssignaler till hjärnan bör du äta sakta och sluta äta när du väl är mätt.

Försök att undvika att köpa skräpmat såsom chips, kakor, choklad och läsk. Inhandla istället nyttigare tilltugg såsom frukt, riskakor, osaltade nötter och liknande. När du känner dig hungrig, vilket du kan göra oftare under en viktnedgång, är det just skräpmat du förmodligen kommer stoppa i dig för att stilla din hunger. Om du inte ger dig själv möjligheten att äta skräpmat, ger du dig bättre förutsättningar för att lyckas med din viktminskning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *