Självtest för hemmet

Självtest för hemmet

Det finns en uppsjö tester för den som vill identifiera allergier, infektioner eller sjukdomar i hemmet. Naturligtvis finns möjligheten att uppsöka sjukvården för att säkerställa det ena eller andra. Samtidigt är vissa åkommor av en sort vilken gör att det finns ett hinder för att boka tid. Vanligtvis kan detta gälla könssjukdomar som man av någon anledning skäms för. Även om man inte kan genomföra självtest för alla sådana sjukdomar är det vissa som går utmärkt att testa hemma. Resultatet kan sedan användas för att få rätt behandling i kontakt med vårdcentralen. Klamydia är en av de könssjukdomar vi ser mycket av i dagsläget. Tidvis är det många som drabbas och det kan lätt bli fler om man inte snabbt identifierar problemen och kontaktar andra som riskerar att ha fått den.

Klamydia är en av de sjukdomar som innebär att den smittade behöver informera sexuella partners. Detta för att samtliga smittade skall kunna få rätt behandling och för att man skall kunna hindra sjukdomen från att spridas. När man beställer självtest för klamydia finns enkla instruktioner samt allt som behövs för att med urinprov se om man är drabbad. I och med att man får ett provsvar omgående, kan man vid behov uppsöka sjukvården. Via de som erbjuder klamydiatest finns riklig information om allt ifrån kännetecken till risker.

Risker

Klamydia hör till de sjukdomar som kan medföra ett antal risker om man inte behandlar infektionen. Därför är det viktigt att man testar sig så fort man får reda på att man kan ha smittats. Vanligtvis är det en åkomma som kan behandlas snabbt utan några större bieffekter. Dock finns alltid anledning att ta kontakt med vården om man skulle ha frågor eller vilja veta mer om eventuella problem till följd av just klamydia. Om man inte får äta vissa mediciner kan det också vara relevant att ta kontakt med vårdcentralen skyndsamt för att säkerställa vad för behandling som kan användas. Även om man har behandlat klamydia finns risker att man drabbas återigen. Det går att smittas oavsett hur många gånger eller hur långvarigt man behandlat sin sjukdom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *